Ημερίδα ενημέρωσης Η σημασία της πρόληψης του καρκίνου στη ζωή της σύγχρονης γυναίκας Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ώρα 8μ.μ., Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Ημερίδα ενημέρωσης κατά το μήνα Οκτώβριο, μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνεται από τη Δ΄Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο για την ημερίδα, ο κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής της Δ΄Χειρουργικής Κλινικής σημειώνει:

«Ο καταιγιστικός ρυθμός της ζωής, ιδίως στις γυναίκες με τις πολλές υποχρεώσεις, επαγγελματικές, οικογενειακές, προσωπικές και το άγχος που αυτές συνεπάγονται αποτελεί τροχοπέδη για τη φροντίδα της υγείας τους. Η ενημέρωση και η γνώση ορισμένων απλών κανόνων άθλησης, διατροφής, συνηθειών διαβίωσης και προληπτικού ελέγχου των οποίων η ένταξη στην καθημερινότητα μπορεί να προλάβει την εμφάνιση συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας καινούργιας συνθήκης στην καθημερινή ζωή των γυναικών η οποία θα τους εξασφάλιζε κάτι πραγματικά μοναδικό: Τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου μαστού, τραχήλου μήτρας και παχέος εντέρου. Εξάλλου από την αρχαιότητα είναι γνωστό πως σε κάθε ασθένεια η πρόληψη υπερτερεί της θεραπείας, πολύ δε περισσότερο στην περίπτωση του καρκίνου. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού πάνω στη σημασία της πρόληψης του καρκίνου στις γυναίκες, ως κλινική και ως πανεπιστήμιο σκοπεύουμε να αναλάβουμε μια σειρά από δράσεις με πρώτη την οργάνωση αυτής της ημερίδας. Με ιδιαίτερη χαρά θα σας υποδεχτούμε σε αυτή για να σας ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο υπάρχει στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου και να συζητήσουμε μαζί σας τι πρέπει να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση και γιατί».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 17.10.2022

Προεδρείο ημερίδας: Σάββας Συμεωνίδης, Κωνσταντίνος Ζώης

20.00-20.15 Χαιρετισμοί-βραβεύσεις

20.20-20.40 Καρκίνος μαστού- πρόληψη, συμπτωματολογία, αντιμετώπιση

Ι. Μαντζώρος, Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ

Δ΄Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ ΓΝ «Γ.Παπανικολάου»

20.45-21.05 Καρκίνος τραχήλου μήτρας – πρόληψη, συμπτωματολογία, αντιμετώπιση

Λ. Βότση, Γυναικολόγος-μαιευτήρας

21.10.21.30 Καρκίνος παχέος εντέρου

πρόληψη, συμπτωματολογία, αντιμετώπιση

Μ.Γ. Πραματευτάκης, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ

Δ΄Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ ΓΝ «Γ.Παπανικολάου»

«Καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις», Ιπποκράτης 460-377π.Χ.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό

Ημερίδα 3 Νοεμβρίου 2018, Ογκολογικός Ασθενής Μέρος Β΄

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝ ““Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” σας προσκαλούν στην επιστημονική ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 (ώρα έναρξης 8.30π.μ.)

στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος 2017-2018 με θέμα

Ο Ογκολογικός Ασθενής, μέρος Β΄

Με τιμή

Η Πρόεδρος

Αναστασία Τρικούπη

Σ. Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος

Η ημερίδα απευθύνεται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης μας και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ακολουθήσαμε τη ζωή με τον Πέτρο Γαϊτάνο στις 6 Αυγούστου στο ΓΝ “Γ. Παπανικολάου”

Ακολουθήσαμε τη Ζωή” με τον Πέτρο Γαϊτάνο

στο Γ.Ν. “Γεώργιος Παπανικολάου”

Ακολουθήσαμε όλοι τη ζωή στην ειδική συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” στις 6 Αυγούστου.

Στον κατάμεστο χώρο του Νοσοκομείου όπου φιλοξενήθηκε η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου ταξιδέψαμε στην παράδοση και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών, ειδικά επιλεγμένα για την περίσταση: μια συναυλία σχεδιασμένη κατά βάση και κατά προτεραιότητα για τον ασθενή, τα κοντινά του πρόσωπα και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της επείγουσας περίθαλψης που παρέχει το νοσοκομείο τριτοβάθμιας φροντίδας “Γεώργιος Παπανικολάου”.

Η αριστοτεχνική ερμηνεία του Πέτρου Γαϊτάνου και η επικοινωνιακή του ικανότητα συναντήθηκαν με την άμεση ανταπόκριση και θερμή διάθεση του κοινού σε μια άκρως επιτυχημένη συναυλία. Μια ιδιαίτερα βραδιά ζεστή σε συναισθήματα και σκέψεις με τον γνωστό καλλιτέχνη να παρασέρνει το κοινό που τραγούδησε μαζί του αγαπημένες μελωδίες. Το αποτέλεσμα αναδεικνύει με θετικό πρόσημο το εγχείρημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου σε μια κίνηση εξωστρέφειας για το προσωπικό αλλά και για την πόλη της Θεσσαλονίκης υπενθυμίζοντας ότι το βέλτιστο αγαθό είναι η υγεία… “Ακολουθώντας τη ζωή”.

Δελτιο Τυπου 2_Μετά τη συναυλία Π.Γαϊτάνου

ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Στιγμιότυπο από τη συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στις 6 Αυγούστου 2018

“Ακολουθώντας τη ζωή” , στιγμιότυπο από τη συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” στις 6 Αυγούστου 2018.

Facebook, Ioannis Pervos 6 Αυγούστου στις 10:39 μ.μ.

· Από την υπέροχη εκδήλωση του ΓΝ Γ. Παπανικολάου με τον Πέτρο Γαϊτάνο!!!

https://www.facebook.com/pervos/videos/10216997127581987/?q=ioannis%20pervos

ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Στιγμιότυπο από τη συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στις 6 Αυγούστου 2018

“Ακολουθώντας τη ζωή” , στιγμιότυπο από τη συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στο Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” στις 6 Αυγούστου 2018. 

Facebook, Thanasis Kafetzopoulos · 0:00  “Δεν έχω κάνει ποτέ ζωντανή μετάδοση αλλά κάποιες πρωτοβουλίες νομίζω ότι το αξίζουν. Συναυλία για τον πόνο και την ελπίδα με τον Πέτρο Γαϊτάνο στο Νοσοκομείο Παπανικολάου με ενδιάμεση ενός λεπτού σιγή για τους πρόσφατα χαμένους συνανθρώπους μας.

https://www.facebook.com/thanasis.kafetzopoulos.3/videos/675428236189147/

Είδαμε στα ΜΜΕ: “Ακολουθώντας τη ζωή”, ειδική συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου στο ΓΝ “Γ.Παπανικολάου”

Από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την ειδική συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου “Ακολουθώντας τη ζωή” στις 6 Αυγούστου 2018.

http://www.amna.gr/macedonia/article/282127/Akolouthontas-ti-Zoi-me-ton-P-Gaitano-sto-GPapanikolaou