Επίσκεψη επαγγελματιών υγείας από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ

Δελτιο Τύπου 3_Επισκεψη ομάδας από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ

Την Καρδιολογική και την Αιματολογική Κλινική -ΜΜΜΟ του Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” επισκέφτηκε ομάδα επαγγελματιών υγείας από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ στις 6 Ιουνίου.

Η ιστορία του Νοσοκομείου και το χρονικό της εξέλιξης του από Σανατόριο Ασβεστοχωρίου σε Κέντρο Νοσημάτων Θώρακος μέχρι τη σημερινή του μορφή ως Γενικό Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” ήταν η εισαγωγή για την συνέχεια της περιήγησης των επισκεπτών ομάδας επαγγελματιών υγείας από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ στο Νοσοκομείο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για την ανακαινισμένη Στεφανιαία Μονάδα της Καρδιολογικής Κλινικής όπου τους υποδέχτηκε ο Συντονιστής Διευθυντής της Κλινικής, κ. Ι. Ζαρίφης ενώ πολύ προσεκτικά παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην ομιλία του κ. Δ. Σωτηρόπουλου, Διευθυντή ΕΣΥ στην Αιματολογική Κλινική – ΜΜΜΟ ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλήθος ερευνητικών δραστηριοτήτων που διεξάγει η εν λόγω κλινική μέσα από τη Μονάδα Γονιδιακής Θεραπείας καθώς και μέσα από το έργο της στον ξεχωριστό τομέα των μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών. Ηδη τον Απρίλιο (26-28.4.2018) πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 1η Επιστημονική Ελληνοϊσραηλινή Συνάντηση Αιματολογίας στο πλαίσιο της οποίας θα υλοποιηθεί πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ των αιματολογικών κοινοτήτων των δύο χωρών.