Δελτίο Τύπου 5 – Ομλία Δρ Γιαννούδη στο Γ.Ν. “Γ.Παπανικολάου”

Ο διεθνούς ακτινοβολίας Καθηγητής Παναγιώτης Γιαννούδης προσκεκλημένος από την Α΄Ορθοπεδική Κλινική ΑΠΘ στο Γενικό Νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” θα δώσει διάλεξη με τίτλο Polytrauma management: How can we approve outocomes?”

την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 8.30.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

O κ. Παναγιώτης Γιαννούδης είναι καθηγητής Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds της Μ. Βρετανίας και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το τραύμα και τον πολυτραυματία. Στην κλινική που διευθύνει έχουν εκπαιδευτεί πολλοί Ελληνες νέοι ορθοπεδικοί και με το έργο υποστηρίζει σε σημαντικό βαθμό την ελληνική ορθοπεδική κοινότητα. Το επιστημονικό του έργο εκτείνεται σε περισσότερες από 660 διεθνείς δημοσιεύσεις που αφορούν τον πολυτραυματία, τη συγγραφή επτά βιβλίων Ορθοπεδικής (orthopedics and trauma) καθώς και πάνω από 250 διαλέξεις και ομιλίες που δίνει ως ομιλητής και κεντρικός ομιλητής σε διεθνές επίπεδο από το 2004.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Γιαννούδης ήταν Πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας για το Τραύμα (2006-2009). Είναι Αρχισυντάκτης της επιστημονικού περιοδικού Injury Journal και Πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής Orthopaedic Trauma Association.

Πέρα από το επιστημονικό του έργο αναπτύσσει κοινωνική δραστηριότητα που αφορά στην οικονομική υποστήριξη ασθενών. Έχει διακριθεί για την πρωτοποριακή του εργασία στον τομέα της Ορθοπεδικής στο Κέντρο Leeds Trauma Centre και για την ίδρυση της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Day One Trauma Charity, που είναι η πρώτη οργάνωση αυτού του είδους στη Μ. Βρετανία.

Η διάλεξη θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.