Δελτίο Τύπου 2 – Επιστημονική ημερίδα “Heart failure in coronary disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επιστημονική ημερίδα “Heart failure in coronary disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome”
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Συγχρονες επιστημονικες αποψεις και δεδομένα για την αντιμετωπιση της καρδιακης ανεπαρκειας που οφειλεται στη στεφανιαια νοσο θα εχουμε την ευκαιρία να παρακολουθησουμε στην επιστημονική ημεριδα με τιτλο “Heart failure in coronary disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome” που διοργανωνει το Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα και το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου. «Γ. Παπανικολάου» στις 20 Ιανουαρίου 2018 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Αίθουσα «Στέφανος Δραγούμης»).

Η Επιστημονική Ημερίδα μέσα από την ενδελεχή παρουσίαση του θέματος της καρδιακής ανεπάρκειας που οφείλεται στη στεφανιαία νόσο αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών και συμβάλλει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση του Έλληνα καρδιολόγου και καρδιοχειρουργού καθώς και κάθε ασχολούμενου με την καρδιαγγειακή ιατρική.

Σε αυτό το πλαίσιο η επιστημονική κοινότητα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Δρ. Ρ. Χίγγκινς, επικεφαλής χειρουργικού τομέα στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χοπκινς, ΗΠΑ, ο Δρ. Ν. Μαρκζιν, Νοσοκομείο Χέρφιλντ, Μ. Βρετανία, ο Δρ. Γ. Τόλης, Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, ΗΠΑ, καθώς και σημαντικές παρουσίες από επιστήμονες εξειδικευμένους σε ιδιαίτερα πεδία της καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής σε νοσοκομεία της Ελλάδας.

Η Επιστημονική Ημερίδα απευθύνεται σε καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς, ειδικευόμενους στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική, γενικούς ιατρούς καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό .

Διοργάνωση:
Καρδιοθωρακοχειρουργικού Τμήμα Συντονιστής Διεθυντής, Δρ. Γεώργιος Δρόσος
Καρδιολογικό Τμήμα, Συντονιστής Διευθυντής, Δρ. Ιωάννης Ζαρίφης
Με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Επισυναπτόμενα αρχεία

Αρχείο Μέγεθος αρχείου
pdf epistimonikh_hmerida_kardiologias_kardioxeirourgikhs_ 510 KB