Δελτίο τύπου 18 – Δεκέμβριος 2017

Με αφορμή και αιτία τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που προσέρχονται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου ‘”Γ.Παπανικολάου”, οι επιστημονικά υπεύθυνοι του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι προσκεκλημένοι του Κέντρου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 12:30μ.μ. προκειμένου να ενημερώσουν για τη λειτουργία του Ξενώνα και να ανταλλαγούν απόψεις και εμπειρίες πάνω στο ευαίσθητο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας .

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση της κυρίας Λίλιαν Αθανασοπούλου, παιδοψυχιάτρου και Υπεύθυνης του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου: “Τα τελευταία χρόνια προσέρχεται στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών-εφήβων ένας αυξανόμενος αριθμός οικογενειών με αναφερόμενη-καταγγελλόμενη ή διαπιστωμένη ενδοοικογενειακή βία. Τα αιτήματα προέρχονται είτε από τις ίδιες τις οικογένειες, συνηθέστερα τη μητέρα, είτε από τις δικαστικές αρχές και αφορούν στην εκτίμηση των επιπτώσεων στα ανήλικα μέλη καθώς και σε προτάσεις για την προστασία τους”.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και στο ευρύ κοινό και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών συναντήσεων που διοργανώνονται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο με στόχο την καλύτερη διασύνδεσης με υπηρεσίες και δομές της πόλης. Οργάνωση-Συντονισμός: Ρέντζιου Νίκη, κοινωνική λειτουργός.

Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, Μαβίλη 11, 2ος όρ., τηλ. 2310 515655

Επισυναπτόμενα αρχεία

File File size
pdf press18-dec-17 310 KB