ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μια ειδική συναυλία θα δώσει ο Πέτρος Γαϊτάνος την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 και ώρα 9 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Η συναυλία είναι ειδικά φτιαγμένη για να ψυχαγωγήσει τους ασθενείς, τους συνοδούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για να ενισχύει την πνευματική και σωματική υγεία των ασθενών, αλλά και όλων όσοι παρευρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια επιλογή με τραγούδια Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακά από όλη τη χώρα, ενώ η συναυλία θα κλείσει με το υπέροχο ποντιακό τραγούδι της μάνας «Η μάνα εν κρύον νερόν» και το μήνυμα της αγάπης μέσα από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου “Ο Ύμνος της Αγάπης”, δύο τεράστιες επιτυχίες του καλλιτέχνη – ερμηνευτή με ειδικό βάρος και απήχηση που χαρακτήρισαν την πετυχημένη καριέρα του.

Με τη συμμετοχή δύο σημαντικών μουσικών ο Πέτρος Γαϊτάνος θα μας ταξιδέψει με νότες και λόγια σε ένα λυτρωτικό ταξίδι συναίσθησης και αυτογνωσίας, ενώ ειδικά βίντεο υψηλής ποιότητας θα συνοδεύουν πολλά σημεία του προγράμματος.

Τη συναυλία οργανώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προσφορά προς τους ανθρώπους που το επισκέπτονται για την ίασή τους, όπως και για τους επισκέπτες και το προσωπικό του. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πρόσβαση στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»: Λεωφορεία 57, 58

Σεμινάριο Περιφερικών Αποκλεισμών στο Νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου”

Η Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο Περιφερικών Αποκλεισμών στο Νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου” την 22, 23, και 24 Ιουνίου 2018 υπό την αιγίδα της ESRA Hellas. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Η Συντονίστρια του Σεμιναρίου
Δρ Αναστασία Τρικούπη

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Ο ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ”

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Θ. “Γ.Παπανικολάου” διοργανώνουν το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 (ώρα έναρξης 8:30 π.μ.) Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Ο Ογκολογικός Ασθενής” στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Η Ημερίδα απευθύνεται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης μας και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Η πρόσκληση καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου: http://gpapanikolaou.gr/ καθώς επίσης και στο εσωτερικό δίκτυο (Intranet) του Νοσοκομείου (Εκπαιδευτικές Δράσεις) (http://intranet.hospgpap.gr/).

Βεβαιώσεις Παρακρατούμενου Φόρου για την οικονομική χρήση 2017

Ενημερώνουμε ότι έχουν εκδοθεί οι Βεβαιώσεις Παρακρατούμενου Φόρου για την οικονομική χρήση 2017.

Οι προμηθευτές δύνανται, Εφόσον το επιθυμούν, να παραλάβουν τη βεβαίωση τους, είτε με courier (με δική τους χρέωση), είτε με εκπρόσωπο τους από το Λογιστήριο του Νοσοκομείου.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης (24/03/2018), η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε συνεργασία με το τμήμα Ελέγχου Ποιότητας – Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης διοργανώνουν εκδήλωση στην οποία προσκαλούνται όλοι οι επαγγελματίες υγείας, ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, τεχνικοί και διοικητικοί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με έναρξη στις 12:00 πμ. και λήξη στις 14:00 μμ.

Παρακαλείστε όπως ενημερώσετε το προσωπικό του τομέα ευθύνης σας προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Επισυνάπτεται η αφίσα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Δελτίο Τύπου 2 – Επιστημονική ημερίδα “Heart failure in coronary disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επιστημονική ημερίδα “Heart failure in coronary disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome”
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Συγχρονες επιστημονικες αποψεις και δεδομένα για την αντιμετωπιση της καρδιακης ανεπαρκειας που οφειλεται στη στεφανιαια νοσο θα εχουμε την ευκαιρία να παρακολουθησουμε στην επιστημονική ημεριδα με τιτλο “Heart failure in coronary disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome” που διοργανωνει το Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα και το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου. «Γ. Παπανικολάου» στις 20 Ιανουαρίου 2018 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Αίθουσα «Στέφανος Δραγούμης»).

Η Επιστημονική Ημερίδα μέσα από την ενδελεχή παρουσίαση του θέματος της καρδιακής ανεπάρκειας που οφείλεται στη στεφανιαία νόσο αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών και συμβάλλει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση του Έλληνα καρδιολόγου και καρδιοχειρουργού καθώς και κάθε ασχολούμενου με την καρδιαγγειακή ιατρική.

Σε αυτό το πλαίσιο η επιστημονική κοινότητα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Δρ. Ρ. Χίγγκινς, επικεφαλής χειρουργικού τομέα στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χοπκινς, ΗΠΑ, ο Δρ. Ν. Μαρκζιν, Νοσοκομείο Χέρφιλντ, Μ. Βρετανία, ο Δρ. Γ. Τόλης, Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, ΗΠΑ, καθώς και σημαντικές παρουσίες από επιστήμονες εξειδικευμένους σε ιδιαίτερα πεδία της καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής σε νοσοκομεία της Ελλάδας.

Η Επιστημονική Ημερίδα απευθύνεται σε καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς, ειδικευόμενους στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική, γενικούς ιατρούς καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό .

Διοργάνωση:
Καρδιοθωρακοχειρουργικού Τμήμα Συντονιστής Διεθυντής, Δρ. Γεώργιος Δρόσος
Καρδιολογικό Τμήμα, Συντονιστής Διευθυντής, Δρ. Ιωάννης Ζαρίφης
Με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Δελτίο τύπου 1 – Η Γάτα και το Ψάρι

Θεατρική ομάδα “Ληνός” των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”

http://lukdagd.wix.com/linos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Γάτα και το Ψάρι» από τη θεατρική ομάδα «Ληνός» των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ (Παρασκευοπούλου 42), ώρα 8.30μ.μ.

Να βγάλεις το δέρμα σου. Να το φορέσεις ανάποδα. Να μην το φορέσεις καθόλου. Να πάρεις άλλο, καινούργιο. Μπορείς; Στη Γάτα και το Ψάρι όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται φοράνε το καθένα το δικό του δέρμα με τον δικό του τρόπο. Άλλος το σέρνει, άλλος το φοράει με χάρη, κάποιος άλλος το έχει αποδεχτεί μη μπορώντας να κάνει αλλιώς. Ο καθένας έχει την προσωπική του αφήγηση. Την αφήνει να ξετυλιχθεί, την προσφέρει γενναιόδωρα στο θεατή. Πίκρα, αναμνήσεις, νοσταλγία, μικρές ευτυχίες αναδύονται από το δέρμα τους, όπως ο ιδρώτας. Σ’ αυτόν τον γλυκό χορό ο αγώνας για επιβίωση, η συμφιλίωση με το παρελθόν, η αγάπη που ανθίζει ακόμα και ανάμεσα από τις πέτρες, η προσπάθεια για αποδοχή παρουσιάζεται ως αδήριτη ανάγκη.

Κοινός τόπος για όλους είναι το Νοσοκομείο. Γιατί η ζωή του Νοσοκομείου είναι συναρπαστική. Καθημερινά ανταμώνεις τα πάντα: την ασθένεια και την υγεία, τη χαρά και τη λύπη, τη ζωή και το θάνατο. Όλα εναλλάσσονται και τίποτα δε μένει ίδιο. Ούτε για τους δύο ήρωες, τη Γάτα το Ψάρι που έτυχε να συναντηθούν ανάμεσα στο θόρυβο και τη σιωπή, όπως ακριβώς είναι οι χαρακτήρες των γιατρών που αντίστοιχα αντιπροσωπεύουν. Η Γάτα και το Ψάρι όμως γνωρίστηκαν περισσότερο από όσο ίσως νόμιζαν. Οι ρόλοι που κλήθηκαν να παίξουν, σύμφωνα με τους κανόνες, ως θύτης και θύμα είναι υπό αμφισβήτηση. Ποιος όμως φτιάχνει τους κανόνες για να τους τηρήσει όταν οι δύο γιατροί τους παραβιάζουν για να δώσουν συνέχεια στη ζωή; Πόσο έντιμοι είναι οι κανόνες όταν ο Διευθυντής ξεμπροστιάζει τις κοινωνικές συμβάσεις; Μπορούν η Γάτα και το Ψάρι άραγε να αλλάξουν δέρμα;

Mε την ευγενική στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Π.Ε. του ΨΝΘ, Εταιρεία Γ. Ελενίδης Τρίγωνα Πανοράματος, Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη, Scripta Manent.

Συντελεστές:

 • Η Γάτα και το Ψάρι της Βαλεντίνης Παπαγεωργίου
 • Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Καϊμακάμης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος
 • Μουσική – πρωτότυπη σύνθεση για το έργο: Γιώργος Μπινιχάκης, συνθέτης
 • Σκηνικά-μάσκες: Λουκάς Δαγδηλέλης, Ακτινολόγος
 • Φωτισμοί: Λάζαρος Παναγιωτίδης, φίλος και συνεργάτης
 • Γάτος Αντώνης Φωτόπουλος, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
 • Ψάρι Βαλεντίνη Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφος
 • Γιατρός 1, Νεαρός – πωλητής Αλέξανδρος Μουταφίδης, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
 • Γιατρός 2 Βαγγέλης Καϊμακάμης, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος
 • Διευθυντής Θόδωρος Λαμπριανίδης, Τεχνική Υπηρεσία
 • Ασθενείς εξωτερικών ιατρείων Φανή Κιοσέογλου, Γραμματούλα Παπαδοπούλου, Διοικητικοί υπάληλλοι
 • Νοσηλεύτρια Ειρήνη Σταυρούλα Μαυρίδου, Νοσηλεύτρια
 • Άστεγος Κωνσταντίνος Αγιαννίδης, Φαρμακοποιός
 • Θησέας – νοσηλευόμενος Ηλίας Τσιούλης, Εξειδικευόμενος Α ΜΕΘ
 • Νεαρή παρηγορητικής θεραπείας Αθανασία Κουδόσιου, Νοσηλεύτρια
 • Τραπεζοκόμος Νικολέτα Λιάμη, Νοσηλεύτρια
 • Σύζυγος ασθενή Θανασάκη Μαρία Παπαϊωάννου, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος
 • Τραυματιοφορέας Φωτεινή Χαριτούδη/Σοφία Χρυσουλίδου, Νοσηλεύτριες
 • Κοπέλα στην ακρογιαλιά Ειρήνη Γκαϊτατζή-Αραμπατζή, Νοσηλεύτρια
 • Ύποπτος τύπος (γιος τραπεζοκόμου) Σεραφείμ Μουταφίδης, μαθητής

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα “Ληνός” των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”

Η Θεατρική Ομάδα του νοσοκομείου μας συνεχίζει την πορεία της με συνέπεια από το 1991. Συνθέτει την εκφραστική ανάγκη ανθρώπων του ίδιου εργασιακού χώρου με διαφορετική ιδιότητα και αποτελεί τόπο συνάντησης και αφορμή ώσμωσης χαρακτήρων και εμπειριών. Κοινό σημείο αναφοράς η διάθεση υπέρβασης της φθοροποιού καθημερινότητας μας σε έναν χώρο φύσει αναλωτικό, όπως το νοσοκομείο. Αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομα “Ληνός” (πατητήρι) στην Ομάδα, γιατί όπως ο χυμός διαφορετικών σταφυλιών δίνει το κρασί στη διαδρομή από το πατητήρι ως το ποτήρι, έτσι και τα μέλη της Ομάδας, καταθέτουν ο καθένας τη δικιά του επίγευση στο τελικό αποτέλεσμα της θεατρικής διαδρομής. Στόχος μας το ανέβασμα ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων όχι μόνο στη πόλη μας, αλλά κυρίως μακριά απο αυτήν, σε ανθρώπους που δεν θα είχαν αλλιώς την ευκαιρία να γνωρίσουν το θέατρο στον τόπο τους.

Η Θεατρική ομάδα είναι μέλος της Ένωσης Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας και Θράκης και συμμετέχει στα ετήσια Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Έχει ιδιόκτητο εξοπλισμό φωτισμού και ήχου και δίνει παραστάσεις μετά από πρόσκληση.

Οι θεατρικές παραγωγές της ομάδας «Ληνός» μέχρι σήμερα:

 • 1991-1992 Το διπλανό κρεββάτι του Μανώλη Κορρέ
 • 1993-1995 Τρία Ελληνικά Μονόπρακτα του Μάριου Ποντίκα
 • 2001-2003 Οι Φίλοι του Κώστα Μουρσελά
 • 2003-2004 Το ημερολόγιο ενός τρελού του Νικολάι Γκόγκολ
 • 2004-2005 «Γιατί Μπαμπά;” Συρραφή εννέα μονόπρακτων Ελλήνων συγγραφέων από την ομάδα
 • 2009-2010 Αξύριστα πηγούνια του Γιάννη Τσίρου
 • 2010-2011 Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά
 • 2011-2012 Κλέψε Λιγότερο του Ντάριο Φο
 • 2013-2014 Ο Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου
 • 2013-2016 Λαϊκό Σανατόριο Ασβεστοχωρίου. Ούτε μία αναπνοή χαμένη της Χ. Αποστολίδου
 • 2015 -2016 Όμορφο Λευκό σε διασκευή-σκηνοθεσία Βαγγέλη Καϊμακάμη
 • 2017-2018 Η Γάτα και το Ψάρι της Βαλεντίνης Παπαγεωργίου