1. Home
  2. /
  3. Ιατρική υπηρεσία
  4. /
  5. Τμήμα Διαιτολογίας–Διατροφής

Τμήμα Διαιτολογίας–Διατροφής

Στοιχεία επικοινωνίας


Προϊστάμενος: Δήμκας Ιωάννης, ΠΕ Διαιτολόγος
Τηλ.: 2313307104
email: diatrofi.pap@n3.syzefxis.gov.gr

Στελέχωση Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής

Το Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής στελεχώνεται από προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και με διάφορες εργασιακές σχέσεις. Αυτή τη στιγμή το Τμήμα στελεχώνεται από:

  • 21 μόνιμους εργαζόμενους (ΠΕ και ΤΕ Διαιτολόγους, ΔΕ Μάγειρες, ΥΕ Προσωπικό εστίασης),
  • 40 μη μόνιμους εργαζόμενους (ΔΕ Μάγειρες, ΥΕ Προσωπικό εστίασης ΥΕ Εργάτες, ΥΕ Καθαριστές).

Περιγραφή Δραστηριοτήτων Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής

Φροντίζει για την σύνταξη και τον έλεγχο των καθημερινών διατροφικών αναγκών των εσωτερικών ασθενών, καθώς για την πληροφόρηση των ασθενών των εξωτερικών ιατρείων που έχουν ανάγκη από διαιτητική αγωγή. Στη μονάδα αυτή εντάσσονται επίσης οι επιστημονικές, οργανωτικές, εκπαιδευτικές και διοικητικές δραστηριότητες όλων όσων απασχολούνται με τα τρόφιμα από την προμήθεια μέχρι την κατανάλωσή τους

Το προσωπικό του Τμήματος, συνεργαζόμενο με το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου, παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εστίασης στους νοσηλευόμενους ή εξωτερικούς ασθενείς του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου».

Πολύ συνοπτικά, μερικές από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα πλαίσια λειτουργίας του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής είναι οι εξής:

  • Εκπόνηση μηνιαίου προγράμματος τακτικών διαιτών (ασθενών και εφημερευόντων ιατρών),
  • Διαμόρφωση ειδικών διαιτών ασθενών,
  • Εξατομικευμένη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων νοσηλευόμενων ασθενών (διατροφική αξιολόγηση, σχεδιασμός και εφαρμογή ειδικών διαιτών),
  • Παροχή διαιτολογικών υπηρεσιών σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς,
  • Διεύθυνση, έλεγχος, εκπαίδευση και καθοδήγηση προσωπικού εστίασης,
  • Διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (εκπόνηση σχετικών μελετών, τήρηση σχετικών φακέλων τεκμηρίωσης, έλεγχος εκτελούμενων εργασιών εστίασης, λήψη μέτρων, διορθωτικές ενέργειες κ.α.),
  • Προμήθεια-αποθήκευση-παρασκευή-διακίνηση τροφίμων για την εστίαση νοσηλευόμενων ασθενών και εφημερευόντων ιατρών.
  • Ανίχνευση και καταπολέμηση του υποσιτισμού και της δυσθρεψίας, μέσω δράσεων που αναπτύσσει.